ARTIKLER | HR-JURA

ARTIKLER OG NYHEDER

ARTIKLER | HR-JURA OG PERSONDATARET


Clea Advokatfirma er et specialistkontor, som rådgiver om ansættelsesret eksempelvis udarbejdelse af ansættelseskontrakter, vurderingen af gyldigheden af aftalte kunde- og konkurrenceklausuler, udarbejdelse af personalehåndbog, opsigelse af medarbejdere, udarbejdelse af fratrædelsesaftaler samt overholdelse af persondatarettens forskellige regelsæt i ansættelsesforhold.

Læs mere her på siden, hvor du kan finde artikler og nyheder om HR-Jura. Ved spørgsmål til artiklerne, er du meget velkommen til at kontakte kontoret.SPECIALEOMRÅDER

______________________________________________________________________

//  ARTIKLER FAST EJENDOM

//  ARTIKLER HR-JURA

______________________________________________________________________

» FRATRÆDELSESAFTALER I ANSÆTTELSESFORHOLD


Januar 2021 · Som udgangspunkt kan en arbejdsgiver og en arbejdstager selv fastsætte begrundelsen for samt indholdet af en fratrædelsesaftale. Særligt hvis arbejdstageren er funktionær skal man være påpasselig med formuleringen af vilkårene, da fratrædelsesaftalen vil kunne tilsidesættes, såfremt den anses for urimelig. Det kan du læse mere om i denne artikel.
» GDPR CIPP/E-CERTIFICERING


August 2020 · Advokat Allan Sørensen har i august 2020 opnået GDPR-certificeringen CIPP/E og er stærkt rustet til fortsat at rådgive mindre og mellemstore virksomheder om overholdelse af persondatarettens forskellige regelsæt.» ANSÆTTELSESKLAUSULER


Juni 2020 · Hvis en arbejdsgiver ønsker at aftale en ansættelsesklausul med en medarbejder f.eks. en kunde- eller konkurrenceklausul, er det væsentligt at være opmærksom på, at reglerne om, hvornår og hvordan sådanne klausuler kan aftales, er blevet ændret flere gange gennem årene.

» HVORNÅR ANVENDES EN ADVARSEL?


April 2020 · Denne artikel indeholder en overordnet gennemgang af, hvordan og i hvilke situationer man som arbejdsgiver bør give en advarsel til en medarbejder.