SELSKABSRET | ARTIKLER

HVORFOR VÆLGE EN ADVOKAT TIL BESTYRELSEN?


Det er ikke et lovkrav, at der skal være en advokat i et selskabs bestyrelse.

Sammensætningen af en bestyrelse skal afspejle, hvilke kompetencer det enkelte selskab har brug for på et givet tidspunkt, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at selskabets behov for kompetencer kan ændre sig over tid, og at der dermed også kan være grund til løbende at overveje, om bestyrelsen har den rette sammensætning.

Årsagerne, til at vælge en advokat til bestyrelsen for et selskab, er mange, men det gennemgående er behovet for at have juridisk ekspertise lige ved hånden før, under og efter bestyrelsesmøderne. Herudover sikrer en erfaren advokat i bestyrelsen, at bestyrelsens beslutninger og arbejde sker under overholdelse af den ofte komplicerede regulering, som den enkelte virksomhed er underlagt. Samtidig kan en advokat bidrage med en kommerciel og strategisk indsigt, som er opnået gennem erfaring med klienter inden for tilsvarende eller relaterede brancher. Mange virksomheder vælger at have en advokat i bestyrelsen, da det sikrer tryghed for ejerne, investorer, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Advokat Allan Sørensen er medlem af bestyrelsen for flere erhvervsdrivende virksomheder i Vestjylland, hvor han navnlig bidrager med viden og erfaring om selskabsretlige og personalejuridiske forhold. Herudover bidrager Allan Sørensen med rådgivning og sparring om danske og internationale kontrakter og retsforhold, da en betydelig del af rådgivningen hos Clea Advokatfirma har international karakter, idet mange af kontorets klienter køber eller sælger produkter, varer, maskiner og tekniske anlæg globalt.
HAR DU SPØRGSMÅL ELLER BRUG FOR RÅDGIVNING?

Kontakt advokat Allan Sørensen, hvis du overvejer at opkvalificere din bestyrelsessammensætning med en erhvervsadvokat, eller hvis du ønsker en ekstern rådgiver, som kan hjælpe bestyrelsen eller ejerkredsen med at få skabt de bedst mulige rammer for et velfungerende bestyrelsesarbejde.KONTAKT

______________________________________________________________________

Som advokat med speciale i selskabsret kan Allan Sørensen hjælpe med udarbejdelse af en forretningsorden for bestyrelsen og rådgivning om tilrettelæggelsen af bestyrelsens arbejde, sammensætning af bestyrelsen, møder og rapportering, så der skabes de mest professionelle og velfungerende rammer for bestyrelsens arbejde. Læs mere om selskabsret her.


Profil | Advokat Allan Ø. Sørensen
Telefon  + 45 61 78 06 82
Send en mail  as@clea-advokater.dk

______________________________________________________________________