TELEFON

+45 61 78 06 82

LÆS MERE OM EJERAFTALER »

ARTIKLER  -  Revision af ejeraftaler


22.03.2023REVISION AF EJERAFTALER MED PASSENDE MELLEMRUM

En virksomheds succes afhænger i høj grad af, at der er styr på de interne aftaler mellem virksomhedens ejere. Det kan indebære en stor risiko for de enkelte ejere af virksomheden og for virksomhedens udvikling, hvis der ikke er styr på de interne aftaler om samejet om virksomheden.

Når flere personer starter en virksomhed sammen, er det ofte ideerne og visionerne for selskabet, som er i fokus. Derfor glemmer ejerne ofte at få aftalt rammerne for samejet om selskabet i en aftale, eller ejerne vælger at oprette en "standard-aftale", for trods alt at have noget at falde tilbage på, hvis der opstår uenighed. Et sameje om et selskab uden en ejeraftale, eller et sameje baseret på en ejeraftale, som ikke er tilpasset virksomhedens situation, må direkte frarådes. Risikoen for konflikter, som  ikke kan løses, eller som bremser virksomhedens udvikling vil være stor.

Som advokat med speciale i selskabsret og ejerskifte af virksomhed oplever jeg ofte, at der enten ikke er en ejeraftale blandt virksomhedens ejere, eller at ejeraftalen ikke er opdateret til virksomhedens eller ejernes aktuelle situation. Jeg vil derfor anbefale, at ejerkredsen med passende mellemrum foretager en revision af ejeraftalens vilkår.
     - Advokat Allan Østergaard SørensenANBEFALING

Jeg vil altid anbefale, at der oprettes en ejeraftale, hvis flere personer ejer en virksomhed samme, at der udvises stor omhyggelighed med valg af vilkår og formuleringen af de enkelte vilkår i ejeraftalen, og at ejeraftalen gennemgås med passende mellemrum, så det sikres, at vilkårene er retvisende og dækkende for virksomhedens og ejerkredsens aktuelle situation. Kontakt en advokat med speciale i selskabsret, som kan bistå dig med oprettelse af en ejeraftale eller med gennemgang af en allerede indgået aftale i forhold til, om revision af aftalens bestemmelser kan være påkrævet.

HAR DU SPØRGSMÅL ELLER BRUG FOR RÅDGIVNING?


Advokat Allan Østergaard Sørensen har stor viden og erfaring med selskabsretlige forhold, og han rådgiver ofte herom i forbindelse med ejerskifte eller generationsskifte af virksomhed. Har du brug for rådgivning om ejeraftaler fra en selskabsadvokat, så er du velkommen til at kontakte Allan Sørensen.